Recension av Revitalash schampo

Recension av Revitalash schampo
Fransar.nu är klimatkompenserad via Offsetta.

Inlägget innehåller annonslänkar

Jag har äntligen testat Revitalash schampo. Innan jag köpte schampot var jag osäker på om jag skulle tåla det för att min hårbotten är ganska känslig och min hårbotten har börjat klia av flera märken. Som tur var fick jag ingen reaktion, till en början var jag försiktig och använde Revitalash någon gång emellanåt och varvade med mitt vanliga schampo. När jag kände att det gick bra övergick jag till att endast använda Revitalash och det gick finfint. Det ska dock sägas att det verkar som att jag blivit mindre känslig för jag har även använt andra schampo-märken senaste åren, som jag förut har reagerat på, och det har gått bra.

Min recension är tyvärr något tvetydig för jag vet inte hur mycket jag kan tillskriva schampot när det gäller varken fördelar eller nackdelar. Jag beklagar detta men hoppas att det ändå kan vara till någon hjälp för någon. Om du som läser har testat schampot eller någon annan av Revitalashs hårprodukter får du gärna skriva en kommentar om din upplevelse. 

Mitt betyg av Revitalashs schampo: 7 av 10 🌈 🌈 🌈 🌈 🌈 🌈 🌈

På det stora hela är jag nöjd med schampot och jag upplever att jag fick en effekt av det, men också negativa konsekvenser. Jag kan dock inte säkerställa att varken de positiva eller negativa effekterna faktiskt berodde (helt) på schampot. Men jag kan säga att jag kan tänka mig att köpa det. Vill du prova Thickening Shampoo Revitalash kan du köpa det här.

Fördelar och nackdelar

➕Överlag som schampo tycker jag att Revitalash fungerade bra, det tvättade håret effektivt och håret kändes fräscht. Schampot har även en fräsch doft, inget speciellt så att jag skulle använda det för doftens skull men helt klart trevlig. 

➖Däremot upplever jag att mitt hår fick lite mindre lyster medan jag använde Revitalashs schampo, men det går inte säga säkert att det beror på schampot. Mitt hår har aldrig haft så mycket glans och lyster, det går lite upp och ner i olika perioder och kan bero på många saker. Men jag kan åtminstone konstatera att håret inte fick mer lyster av Revitalash.

Effekt av Revitalashs schampo

➕ Jag upplever att jag fick effekt av Revitalash och att håret växte lite snabbare. Det ska ju dock främst göra håret tjockare så det är möjligt att jag inbillade mig att håret kändes längre. Jag mätte heller inte håret varken innan eller efter och oavsett så kan håret växa (eller åtminstone upplevas växa) olika snabbt under olika perioder.

Däremot var det flera i min närhet som sa att mitt hår hade blivit väldigt långt efter att jag hade använt Revitalash. Samtidigt hade jag nyligen klippt mig och jag toppade håret mer kontinuerligt innan, under och efter perioden som jag använde schampot.

Jag kan därför inte veta om Revitalash schampo faktiskt gjorde att håret växte snabbare eller ej. Det är däremot en anledning till att jag kan skulle vilja prova använda schampot igen, för att se om håret känns som att det växer snabbare.

Försämrad hårkvalitet

➖ Ett tag efter att jag hade använt Revitalash schampo upplevde jag att mitt hår hade mycket sämre kvalitet än vanligt. Håret var skörare, mer risigt och många hårstrån gick av. Det kan dock vara en slump och inte alls bero på schampot. I synnerhet tror jag att det kan ha berott på att jag blekte håret oftare och jag använde andra märken än jag brukar samt att jag en gång råkade lämna blekningen i för länge. Jag har blekt håret många gånger under närmare 20 års tid och det har aldrig hänt förut, men det sliter ju alltid på håret förstås.

Jag använde dessutom en Tangle Teezer för att borsta håret. Borsten är väldigt effektiv för att få bort tovor i håret och jag vet många som älskar Tangle Teezer. Men jag har också läst och hört berättelser av människor som slutat med den borsten för att den inte var bra för deras hår. Precis som för mig är det flera som uppger att borsten bröt av deras hårstrån. Jag har använt den borsten i många år, men det utesluter inte att mitt hår blivit känsligare och därför inte klarade av att borstas med Tangle Teezer länger.

Kontentan är att jag har ingen aning om hårets försämrade kvalitet beror på Revitalash schampo eller om det inte hade något med saken att göra alls.

Jag skulle använda Revitalash schampo igen

Det blev en utdragen och inte helt givande recension, tyvärr. På totalen är jag nöjd med schampot och skulle inte ha något emot att prova det igen. Då skulle jag vara extra vaksam för att se om jag upplever dessa fördelar och nackdelar igen. Om jag använder Revitalash schampo igen kommer jag uppdatera recensionen. Vill du själv prova Revitalash Schampo kan du köpa det här.

Andra Revitalash hårprodukter – Volume Enhancing Foam

Revitalash har även andra hårvårdsprodukter, bland annat Revitalash Volume Enhancing Foam. Det är ett näringsskum som ska hjälpa mot tunt hår. Skummet masseras in i hårbotten när håret är fuktigt eller torrt och ska inte sköljas ur. Så har du redan schampo och balsam som du gillar men ändå vill testa en Revitalash hårprodukt kan denna vara ett alternativ.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras