Min nya favoritmascara för volym

Mascara för volym och separerade fransar
Fransar.nu är klimatkompenserad via Offsetta.

Detta inlägg innehåller annonslänkar för Lyko.

Jag har tidigare skrivit om att min favoritmascara var Max Factors False Lash Effect Mascara. Men jag har nu hittat en ny favorit i L’Oréal False Lash Bambi Eye Mascara.

Mascaraborste för enkel applicering

Bambi Eye är också en volymmascara och borsten ska göra att fransarna får den där perfekta böjen. Borsten är en anledning till att jag tycker så mycket om Bambi Eye mascara, den är mer flexibel och böjbar vilket gör att den är lätt att jobba med. False Lash Effect har en stor rund borste, som har sina fördelar men den är lite svårjobbad i jämförelse med L’Oréals mjukare borste.  Framförallt uppskattar jag att mascaran är lätt att applicera redan från början, när mascaran är ny. Annars är det ganska vanligt för mig att mascaran är lättare att applicera när jag har använt den ett tag så att det inte blir så mycket mascara på borsten. 

Separerar fransarna och kommer åt små strån

Borstens flexibilitet och de många piggarna för det lättare att komma åt små fransar. Bambi Eye separerar också fransarna samtidigt som den bygger volym på ett ovanligt bra sätt. Det är också en kombination som kan vara svårt att hitta, att man får en lagom riklig mängd mascara på fransarna utan att det blir klibbigt eller klumpigt. Så det räcker med att lägga ett eller två lager för att få markanta och definierade fransar. Vill man ha ännu fylligare fransar kan man utan problem lägga på flera lager. Se bara till att lagret innan har torkat så klibbar inte fransarna ihop sig.

Självklart vattenfast – för snygg böj

Som jag skrivit om i ett tidigare inlägg så använder jag vattenfast mascara för att få vackert böjda ögonfransar som håller sin böj. Jag har raka fransar som gärna vill lägga sig när jag lägger på mascara eller så snart det är minsta lilla fuktigt. Därför är det ett måste att mascaran jag köper finns som vattenfast och även Bambi Eye har jag använt den vattenfasta varianten. Föredrar du en mascara som är lättare att ta bort finns Bambi Eye vanlig mascara. Vill du ha extra fokus på fransarna finns även Bambi Eye Extra Black Mascara.

mascara för böjda fransar och volym
Klicka här för att köpa hos Lyko

Prisvärd mascara

Ett extra plus är att mascaran inte kostar så mycket. Det finns många bra märken i det högre spannet som kostar flera hundra för några få milliliter. Även vanliga mascaramärken har gått upp i pris och nyheter är ofta dyrare. Bambi Eye har funnit på marknaden ett tag och framförallt kan man göra fynd, som med de flesta sminkprodukter, om man kollar runt på olika butiker. 

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras