Xlash mascara

Xlash mascara
Fransar.nu är klimatkompenserad via Offsetta.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Jag har nu äntligen provat Xlash mascara. Ni som har läst mina tidigare inlägg vet att jag började använda Xlash ögonfransserum för några par månader sedan och jag är väldigt nöjd med effekten. Jag bestämde mig därför för att prova ett par andra av Xlashs produkter. 

Först ut för testning var Xlips Lip Plumper men tyvärr var jag inte alls nöjd med den. Läs min recension av Xlips Lip Plumper här. Andra produkten som jag testade var Xlash mascara, i hopp om att Xlash skulle vara bättre på produkter för ögonfransarna. Efter att jag blev besviken på Xlips visste jag dock inte vad jag skulle ha för förväntningar inför testet av mascaran.

På det stora hela kan jag glädjande nog säga att jag är nöjd med mascaran. Mascaran är inget revolutionerande, det är inte den bästa mascaran som jag har använt men den är väldigt bra. 

Mitt betyg av Xlash mascara: 7 av 10 🌈 🌈 🌈 🌈 🌈 🌈 🌈

Det är en klassisk borste i nylon men med en böj så att borsten ska följa fransraden. Jag föredrar mascaraborstar i silikon eller gummi men jag tycker att Xlash borste var bra, bättre än många andra liknande borstar.

Fördelar med Xlash mascara

  • Lagom mängd mascara på borsten
  • Bra borste
  • Lättanvänd
  • Exklusiv förpackning, passar utmärkt som present
Recension av Xlash mascara, hur fungerar mascara från Xlash?
Köp Xlash mascara här

Den största fördelen är att mascaran känns lätt och att borsten tar med en lagom mängd mascara. Fransarna klibbar därmed inte ihop och mina fransar behåller sin böj, de blir ofta raka om mascaran är för tung. Vill man ha riktigt markerade fransar med mycket mascara får man måla på flera lager. Jag tycker dock inte att det gör något, det kan till och med vara en fördel som ger möjlighet till mer variation. Man har valmöjligheten att antingen gå för en mer naturlig look med bara ett tunt lager mascara eller en glammig kvällslook med markerade ögonfransar.

Nackdelar med Xlash mascara

  • Inte vattenfast
  • Passar sämre om man vill ha mycket volym

Att mascaran inte är vattenfast behöver inte vara en nackdel, det är en preferensfråga. Jag som har väldigt raka ögonfransar har mycket lättare att hålla fransarna snyggt böjda med vattenfast mascara. Du kan läsa mer om det i mitt inlägg om hur man får fint böjda fransar, även när man har raka fransar. Även om det inte är en nackdel för alla så är det för mig en nackdel att Xlashs mascara inte är vattenfast, en fördel är dock att den är lätt att tvätta bort.

Detsamma gäller nästa nackdel, att Xlashs mascara inte är så bra för volym. Det beror på vad man föredrar och vad man vill ha av sin mascara. Vill du ha en mer naturlig look eller längre, finare ögonfransar så kan Xlash vara mascaran för dig, exempelvis om man har fylliga fransar naturligt kan Xlash vara ett bra alternativ. Söker du däremot en mascara som ger dig som vill få till riktigt fylliga volymfransar är förmodligen inte Xlash det bästa alternativet för dig.

På det stora hela är jag nöjd med Xlashs mascara. Det är inte min favoritmascara men jag kommer definitivt att använda den tills den är slut och jag utesluter inte att köpa den igen. Helt klart värd att testa.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras