Så tränar du till att bli diplomerad fransstylist - behandling av ögonfransstylist

Diplomerad fransstylist – detta behöver du tänka på

För att bli diplomerad fransstylist är utbildningen avgörande, se därför till att välja en seriös aktör. Kolla igenom vad utbildningen innefattar, så att du vet att du lär dig allt du behöver och se till att du får ett certifikat. Kunder idag är medvetna och många söker en auktoriserad och diplomerad ögonfransstylist så du behöver kunna erbjuda det.

Vad ska en fransstylistutbildning innefatta?

En fransstylistutbildning ger dig de grundläggande kunskaperna och teknikerna som du behöver för att utföra jobbet på ett professionellt sätt. Här är några av saker som din utbildning bör inkludera:

Anatomisk kunskap om ögat

Du bör lära dig om ögonens anatomi och struktur. Detta inkluderar kunskaper om ögonlocken, ögonfransarnas livscykel och ögonfransarnas olika längder och tjocklekar.

Kunskap om material för fransförlängning

Det är viktigt att du lär dig om de olika ögonfransprodukterna som finns tillgängliga, inklusive lim och olika typer av fransar i olika material – hur de fungerar och vad som är fördelarna med respektive variant. Dessutom behöver du lära dig om verktygen som du behöver för att utföra jobbet samt hur de används. Du bör också lära dig hur man väljer rätt material för olika typer av ögonfransar, ögonformer och kundens önskemål. Och kanske viktigast av allt, måste du lära dig hur du undviker och hanterar eventuella allergiska reaktioner.

Lära dig Olika franstekniker

Det finns olika tekniker som används inom ögonfransförlängning, såsom en-til-en-tekniken, volymtekniken och hybridtekniken. Din utbildning bör täcka alla dessa tekniker och lära dig hur man utför dem på ett säkert och effektivt sätt. Kunderna kommer att önska olika typer av effekt och du behöver kunna erbjuda dem mer än en teknik. Alla kunder kan heller inte kan ha samma sorts fransförlängning, det beror på kundens förutsättningar såsom de egna ögonfransarnas kvalitet.

Hygien och standard på franssalongen

Hygien är viktigt när det gäller ögonfransförlängning. Du bör lära dig om rengöring av verktyg och hur man undviker korskontaminering. Det är även viktigt att lära dig om hur man hanterar och förhindrar ögoninfektioner. Du behöver kunna göra korrekta bedömningar och ge dina kunder bra råd.

Kundbemötande och kundservice som fransstylist

Som ögonfransstylist är det viktigt att du har god kundservice och kan kommunicera med dina kunder på ett professionellt sätt. Din utbildning bör inkludera träning i kundbemötande och hur du hanterar alla typer av kunder.

Ansvar när du studerar till att bli diplomerad fransstylist

Sedan behöver du öva, öva, öva och även läsa på och hålla dig ajour på rådande fakta och trender. För att bli en duktig diplomerad fransstylist ligger mycket ansvar hos dig som person. Det räcker inte att bara få ett diplom. Som med allt annat krävs träning för att bli duktig. Men en bra och gedigen utbildning kommer att ge dig en stabil grund. 

Genom att se till att du får en utförlig genomgång av alla delar och att informationen är aktuell. Det innefattar allt från tekniker och koll på vad kunder efterfrågar för tillfället till riskfaktorer, allergier och hur man håller en hög standard. En sämre utbildning kanske inte har den senaste faktan om vad man behöver tänka på och bör fråga eller informera om för att ge bästa resultat och undvika allergiska reaktioner eller missnöjda kunder.

En bra fransutbildning kan ge vidare stöttning

Om utbildningsaktören är seriös och pålitlig har du även en bra källa för information. När du är diplomerad fransstylist och börjar jobba kommer du med största sannolikhet att stöta på nya situationer och frågor. Då kan du höra av dig till din utbildare och få hjälp och svar.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *