Mina favoriter, Lip Plumper

Alternativ till Xlips Lip Plumper

Jag har tidigare skrivit en recension av Xlips Lip Plumper. Inför testet hade jag hyfsat höga förväntningar efter att jag har använt Xlash ögonfransserum och är väldigt nöjd. Tyvärr blev jag besviken på Xlips som inte alls höll samma nivå. Så därför tänkte jag att jag vill presentera plumpers från andra märken som jag har varit betydligt mer nöjd med.

Min favorit – BareMinerals Plumping Lipgloss

Av de sorter som jag har testat är BareMinerals Plumpig Lipgloss min absoluta favorit, men den tyvärr säljs inte längre. Därefter har Lumenes Luminous Shine Hydrating & Plumping Lip Gloss blivit en ny favorit, särskilt i färgen 6 Soft Pink. Lumenes läppglans ger viss plumpande effekt men framförallt framhäver den läpparna och ser dem en snygg lyster. Plumpern sitter bra, den är klibbig som ett läppglans, inte vattnig som t.ex. Xlips.

Plumper gloss, läppglans med plumper effekt från Lumene
Köp Lumenes plumping läppglans här

En annan variant som jag har tyckt om är Make Up Store, det blev en synlig plumpande effekt och dessutom är själva läppglanset trevligt. Plumpingen gör att det pirrar lite i läpparna, mer än Xlash Lip Plumper men inte så att det är obehagligt. Glosset är lätt att lägga på, det sitter bra.

make up store lip plumper
Mer information om produkten hos Lyko

Jag har använt plumpers med ljusa, neutrala färg och mörkare toner som går mer mot vinrött.. Jag upplever att den mörkare toner gör att läpparna blir mer markerade så att det blir mer fokus på munnen, vilket oftast är precis vad man vill om man använder plumper. Läpparna blir inte ändå inte för mörka, vilket annars kan göra att de ser mindre ut, förmodligen för att det är ett glans och inte läppstift.

Vad är Plumper?

Plumpers ska göra läpparna fylligare och mer putiga, så att man lättare kan få till den där perfekta pussmunnen. De flesta känner en lätt pirrande eller stickande känsla när de lägger på plumper på läpparna. Jag har också hört vänner säga att de tycker att det känns som att läpparna blir kalla. Vissa tycker att det är obehagligt och vill inte använda plumpers på grund av det.

Kan plumpers ge fylligare läppar?

Ja, i min erfarenhet kan de fungera men jag har inte sett någon extrem effekt av något märke. Sedan är det precis som med allt annat att olika märken fungerar olika bra. Jag föredrar de plumpers som också är fina som läppglans. Det jag menar är att jag köper hellre en plumper för att jag gillar färgen, lystern och hur det lägger sig på läpparna. Effekten att läpparna blir fylligare är bara ett extra plus.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *