Black Friday-fynd

Mina bästa fynd på Black Friday

Inlägget innehåller annonslänkar

Idag är det Black Friday, en dag då vi är många som brukar passa på att fynda. Jag vet att det är många som bojkottar Black Friday och jag förespråkar inte att vara en del av den köphets som förknippas med denna dag. Men jag ser Black Friday som en dag då jag kan spara lite pengar genom att köpa saker som jag vill ha till ett lägre pris. Det känns som en tidig julklapp till mig själv. Varje år är det några produkter som jag håller ett extra öga efter på Black Friday.

Mina fyndprodukter är:

Ögonfransserum Xlash Pro (annars rekommenderar jag Revitalash)

Refectocil ögonfransfärg + ögonbrynsfärg & blandningsvätska

Bare Minerals mineralfoundation + en ny borste & Loose Blush

Max Factor False Lash Effect Mascara

Lumene Nordic Ageless night cream + Lumene ögonkräm

Lumene Hydra Gel Mask

Revitalash schampo och balsam

Real Techniques Artist Essentials set med borstar

YSL L’Homme parfym – julklapp till min sambo

Min Black Friday-strategi

Min strategi är att passa på att köpa dyrare produkter som jag har velat testa, förbrukningsvaror som alltid går åt samt julklappar.

Varför jag köper dyrare produkter en dag som idag är för att ju högre pris desto större prisskillnad med samma procentuella rabatt. Till exempel om en butik har 25% på de flesta varor så kan jag spara 25 kr på en produkt som kostar 100 kr, medan på en produkter som kostar 500 kr sparar jag 125 kr. När jag bestämde mig för att prova både Xlash och Revitalash första gången köpta jag dem på rea. Min tanke är att det är bättre att betala mindre när jag inte vet om jag kommer att tycka om produkten. Efter det har jag i stort sett alltid köpt ögonfransserum på rea och sparat hundratals kronor per år.

Med förbrukningsvaror menar jag såna produkter som jag använder i stort sett dagligen och som jag vet kommer att gå åt. Det kan vara allt från mineralpuder och ögonfransserum till mascara och rengöringsprodukter.

Att ha i åtanke på Black Friday

Du har säkert hört om att många rabatter inte är så bra som de verkar, därför är det viktigt att ha koll. Jag brukar hålla mig till butiker som jag har handlat ifrån förut och köpa produkter som jag vet ungefär vad de kostar i vanliga fall (så jag vet om Black Fridas-priset är billigare eller ej).

Till syvende och sist handlar det om ”är den här produkten något som jag behöver/vill ha och är den värd det angivna priset (oavsett om det är 0% eller 50% rabatt).

För att inte överkonsumera och inte bli lurad rekommenderar jag:

  • Ta det lugnt – det är lätt att stressa upp sig när man ser röda prislappar med 40% nedsatt pris men försök att behålla lugnet
  • Tänk igenom köpet – är det något som du verkligen vill ha eller vill du köpa produkten för att ”det är så bra pris”?
  • Ha koll på ordinarie pris – om du inte vet vad priset var sedan tidigare jämför med andra butiker

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *