Remover för att få bort vattenfast mascara

Test av remover för att ta bort vattenfast mascara

Inlägger innehåller annonslänkar.

Jag har tidigare skrivit om problemet med raka fransar och hur jag har gjort för att få en fin böj på fransarna. Förr ville jag inte använda vattenfast mascara och la då mycket tid varje gång jag sminkade mig för att få till ett bra resultat. Ett betydligt lättare sätt är att använda vattenfast mascara, men då är problemet istället att få bort mascaran. Här kan du läsa mitt inlägg om hur jag gjorde för att få till bra böjda fransar utan vattenfast mascara.

Jag har provat flera makeup-removers och har tyvärr blivit besviken många gånger. Risken när removern inte är tillräckligt effektiv är att man sliter onödigt mycket på fransarna. Man gnuggar och gnuggar, vilket kan skava bort och nöta ner fransarna så att de blir både glesare och kortare.

Ett återkommande dilemma är också att jag vill gärna ha en mascara som håller bra mot väta men också går att få bort. Det är så skönt att slippa paniken så fort det börjar regna eller snöa och jag måste försöka skydda ögonfransarna mot det fallande vätan. Ack så många gånger som mina fransar har stått rakt ut eller jag har sett ut som ”hej-tvättbjörn”. 🙈 Därför vill jag ha en fungerande vattenfast mascara, men då är de oftast också väldigt svåra att få bort.

Eucerins Dermatoclean Eye Make-Up Remover

Eucerin vattenfast mascara remover

Vinnare för mig är Eurecin vattenfasta remover. Den tar effektivt bort både mascara och läppstift utan att jag har behövt gnugga. Jag har testat den på flera olika mascaramärken och den har fungerat bra på alla. Det enda som kan vara en nackdel är att det känns fett runt ögonen efteråt. Jag tycker inte att det är en nackdel för jag behöver ofta lite återfuktande produkter. Tycker man att det känns för fett kan man tvätta bort det med sin vanliga ansiktsrengöring. Köp Eucerin Dermatoclean Eye Make-Up Remover här.

Lumenes Waterproof Eye & Lip Makeup Remover

Jag är ett stort fan av Lumenes produkter och är nöjd med i stort sett alla som jag har provat. Jag uppskattar verkligen att de inte testar på djur och de flesta produkter är veganska, dessutom är deras hudvård perfekt för min hudtyp och de är gjorda för skandinaviskt klimat. Men tyvärr blev jag besviken på deras Waterproof Eye & Lip Makeup Remover. Jag har provat den med flera olika vattenfasta mascaror men alla har varit tämligen svåra att få bort. Däremot på läppstift har den funkat bra. Jag har ofta flera lager mascara, när jag har haft bara ett lager mascara har den fungerat bättre. Men tyvärr är Lumenes remover inte något för mig. Till Lumene Waterproof Eye & Lip Makeup Remover.

Niveas remover

Jag har även testat flera av Niveas removers och har inte varit nöjd med någon av dem. De är något mer effektiva än Lumenes men jag skulle inte säga att de är bra. Det tar väldigt lång tid för att mascaran ska lösas upp. Fördelen är att den är förhållandevis billig och den säljs på många ställen. Köp Nivea Eye Make-Up Remover här.

Refectocils remover

Recetocil ögon-makeup remover

Senast testade jag Refectocils remover. Jag hade lägre förhoppningar på den eftersom att den inte är för vattenfast mascara, men eftersom att jag ändå hade den hemma testade jag. Den fungerade i stort sett inte alls. Jag vill däremot slå ett slag för att använda denna remover om du ska färga ögonfransar och ögonbryn eller göra lashlift. Då Refectocil gör fransfärg och lashlift-kit är deras remover gjord för att förbereda för dessa typer av behandlingar. Refectocils remover är oljefri och gör att du får en bättre för fransbehandlingar då man vill få bort all olja och restprodukter från smink för att få ett optimalt resultat. Köp Refectocil Eye Makeup Remover här.

Ta bort vattenfast mascara med olja

Förr använde jag alltid matolja eller mandelolja (luktar så gott!) för att ta bort mascaran. Tyvärr har jag gått bet när jag har försökt använda det på vattenfast mascara. Det gör att huden runt ögonen blir väldigt fet och det är inte alltid önskvärt men under vintermånaderna, när luften är torr, kan det vara ett tillskott till den vanliga återfuktningsrutinen. Det är om inte annat ett väldigt billigt och miljövänligt alternativ, som både är cruelty free och veganskt.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *