Mascara för att få snygg böj trots raka fransar

Öon med perfekt böjda ögonfransar

Inlägget innehåller annonslänkar.

Ni som har läst mina tidigare inlägg vet att jag har problem med raka fransar. De tål heller inte fukt eller för mycket vikt. Jag har därför spenderat enormt mycket tid för att få ögonfransarna att få den där snygga Hollywood-böjen, och att hålla sig så. Minsta lilla väta gör nämligen att de ställer sig rakt ut. Ett minst sagt irriterande problem så fort det regnar, snöar eller det är hög luftfuktighet. Nu när man bör/behöver ha munskydd/mask i flera situationer är det ett ytterst påtagligt problem. Jag har en metod som tar lite tid men jag tycker att det är värt besväret.

Först böjer jag fransarna noggrant. Sedan använder jag en mascara som nästan är slut, så det bara blir lite, lite mascara på borsten. När en mascara börjar ta slut behåller jag den alltid och använder för första lagren mascara. Beroende på hur lite mascara det är kvar målar jag på två lager med ”den gamla mascaran”. Mellan varje lager låter jag mascaran torka ordentligt. Jag målar hela fransarna, både framsidan och toppen av fransarna. Sedan målar jag försiktigt på ett tunt lager av en ny mascara. Då är det väldigt viktigt att låta mascaralagret torka. Under tiden gör jag något annat – t.ex. äter frukost eller borstar tänderna. När mascaran fått god tid att torka målar jag på ett tjockare lager mascara över hela fransarna, inklusive topparna.

En av mina favoriter är Lumenes Nordic Berry

Jag tycker om både mascaran och borsten, den är lättanvänd och det blir inte för mycket mascara på borsten. Den ger både volym och längd, vilket jag uppskattar.

Effekten blir att fransarna blir starkare för varje lager. Så när jag målar på det tjocka lagret, som ger mest effekt, orkar fransarna hålla vikten och de blir inte fuktiga eftersom att det är flera lager mascara under. Det låter kanske lite krångligt men när man har fått in rutinen är det inget problem. Framförallt är det värt lite extra av min tid för att få till en fin böj på fransarna. Jag tycker att det gör så stor skillnad för effekten på hela sminkningen.

Ett problem är dock att få fransarna att hålla böjen om det är blött eller kallt ute, eller när jag använder munskydd. För att råda bot på det problemet använder jag vattenfast mascara som den ”nya mascaran”. Nu använder jag alltid vattenfast mascara när jag har på mig munskydd.

Böjda fransar med vattenfast mascara

Personligen tycker jag inte om vattenfast mascara och jag undviker det gärna. Jag tycker att det är bökigt att ta bort på kvällen. För att inte tala om när jag råkar dutta mascaraborsten på ögonlocket eller näsan. Det är betydligt lättare att få bort vanlig mascara och jag föredrar det.

Däremot går det inte att bortse ifrån fördelarna. Fransarna håller böjen snyggt hela dagen och man inte behöver oroa sig över fukt.

Hypnose av Lancôme är ett utmärkt val

En klassisk mascara som har många år av nöjda kunder bakom sig. Den kostar lite mer men har man råd är den värd pengarna. Jag brukar passa på när det är rea eller man kan köpa två till ett billigare pris. Förr brukade jag köpa den på taxfree när jag åkte på semester, men nu kan man ofta hitta bättre priser i e-butiker. 

Max Factors False Lash Effect Mascara – bra billigare alternativ

Det är min nuvarande vattenfasta mascara och en av mina favoritmascaror, både som vattenfast och den vanliga varianten. Så den rekommenderar jag naturligtvis.

Alla mascarorna är bra på olika sätt, det beror helt enkelt på preferenser och vad man prioriterar. Har du någon annan favorit eller ett förslag på en riktigt bra mascara lämna gärna en kommentar. Låt oss alla sprida vår kunskap vidare. 😉

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras