Fransförlängning och mascara

Så väljer jag mascara när jag har fransförlängning

Inlägget innehåller annonslänkar.

När man har fransförlängning behöver man oftast inte mascara, det är enligt mig en av de största fördelarna med fransförlängning. Snarare bör man undvika att använda mascara eftersom att det kan slita på fransförlängningen. Risken är då att man tappar fransar i förtid och att fransförlängningen ser sämre ut. En av mina fransstylister nästintill förbjöd mig att använda mascara för att det kunde skada fransarna.

Ibland använde jag mascara ändå. Om jag hade tappat många fransar på ett ställe så att det blev ett glapp i fransaraden eller om det var lite glest mellan fransarna sista dagarna innan påfyllning kunde jag bättra på volymen med mascara.

Min favoritMascara med fransförlängning

För mig är en av de bästa mascarorna Max Factors False Lash Effect, i synnerhet när jag har fransförlängning. Eftersom att jag med fransextensions redan har längden på fransarna behöver jag bara volymen. Syftet med mascaran är därför bara att fylla ut fransraden.

Köp Flase Lash Effect Mascara här

Jag tycker om att False Lash Effect-borsten är väldigt tjock och fångar upp mycket mascara. Borsten är i silikon och därmed helt slät, så fransarna blir väldigt lätta att måla utan att borsten fastnar i lösfransarna. Dessutom är mascaran lätt att tvätta bort, vilket är ett måste om jag ska använda mascara när jag har fransförlängning. Den enda nackdelen med False Lash Effect-mascaran är att fransarna har en tendens att klistras ihop. Särskilt vid de första gångerna som man använder mascaran. Men är man lite försiktig första gångerna man använder den brukar det inte vara något problem.

Föredrar man en mindre flytande mascara är L’Oréal Paris Volume Million Lashes Mascara ett bra alternativ. Den är mindre kletig och borsten fångar upp mindre mascara vilket minskar risken att fransarna klibbar ihop. I övrigt har den lika bra egenskaper i form av en väldigt bra borste, i gummi, och mascaran är lätt att tvätta bort.

Vad bör man tänka på när man ska använda mascara med fransförlängning?

När jag har fransförlängning är jag lite extra noggrann när jag väljer mascara. I vanliga fall testar jag gärna något nytt, t.ex när det är rea, men jag är lite mer selektiv när jag har fransförlängning. Det är främst tre aspekter som är viktiga att ha i åtanke.

1. Välj en mascara som är lätt att tvätta bort, undvik vattenfast mascara. 

För mig sliter mascaran på fransarna främst vid två tillfällen, när man applicerar den och när man tar bort mascaran. I synnerhet om man har vattenfast mascara, då det kan krävas särskild remover som innehåller oljor. Något som man bör undvika när man har fransförlängning eftersom att fetter kan lösa upp franslimmet. Även om man hittar en remover som fungerar med fransförlängning brukar det vara svårare att få bort vattenfast mascara. Risken är större att man gnuggar för att få bort all mascara, vilket också sliter på fransförlängningen. Därför använder jag alltid en mascara som man enkelt kan tvätta bort med vatten när jag har fransförlängning.

2. Välj en borste som är skonsam mot fransarna

Jag föredrar gummi- och silikonborstar även när jag inte har fransförlängning men framförallt undviker jag mascara med nylonborste när jag har fransförlängning. Det har hänt flera gånger att borsten har fastnat längst in på lösfransen. I vissa fall har borsten dragit bort fransen, vilket definitivt inte är önskvärt. Det problemet har jag aldrig haft med silikonborstar. Formen på borsten spelar mindre roll enligt mig. Vilken som passar bäst beror på vad man vill uppnå. För mig är det oftast volymen som jag är ute efter och då är en stor borste, som Max Factors.

3. Använd en remover som fungerar med fransförlängning

Precis som med allt smink och rengöringsprodukter som man använder vid ögonen behöver removern fungera med fransförlängning. Det innebär att den inte ska innehålla oljor, propylene eller glykol eftersom att de kan försvaga eller lösa upp franslimmet.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *