Välja franssalong

Fransförlängning – välja salong

När du har bestämt dig för att göra fransförlängning är det viktigt att välja en bra salong. Du kan förstås byta salong senare om du vill, men fransförlängning skiljer sig lite mot för andra behandlingar. Byter man salong behöver man ofta göra ett ny-set. Det vill säga att man tar bort de gamla fransarna och sätter en helt ny uppsättning fransar på den nya salongen.

Olika salonger har olika policys men det är inte ovanligt att man behöver sätta nya fransar. Detta för att många fransstylister inte vill göra påfyllning på en annan stylists arbete, från en annan salong. Det finns många anledningar till detta, bland annat innebär det fler risker. Exempelvis vet inte den andra fransstylisten vad den första stylisten har använt för lim eller fransar. Om man använder olika märken finns risken att de reagerar negativt när de blandas.

Det är ingen höjdare att göra fransförlängning på semestern.

Oavsett anledning bör du förbereda dig på att du behöver göra ett nytt set om du byter salong. Något som man gärna vill undvika. För det första sliter det onödigt mycket på fransarna att ta bort fransförlängningen. Limmet är trots alls gjort för att sitta ordentligt, inte för att tas av, även om det finns särskilda removers för att lösa upp limmet. För det andra är det kostsamt. Första setet kostar alltid mest eftersom att det är mer fransar och tar längre tid. Kontentan är att det är bättre att hitta en bra franssalong direkt. Därför är det heller inte en jättebra idé att göra fransförlängning när man är på semester. Det kan vara svårt att fylla på dem när man är på hemmaplan igen. För att inte tala om att man ofta inte vet särskilt mycket om salongen eller fransstylisten. Man utsätter sig därför för en större risk, vilket är väldigt onödigt.

Gå på rekommendationer

Om du känner andra som har fransförlängning, kolla med dem. Det kan också vara en god idé att kolla betyg och recensioner på salongerna du överväger. När jag har varit ny i en stad har jag till och med frågat människor jag inte känner som har fina fransar i min smak. En anledning till det är att olika stylister har olika stil. Alla stylister behärskar inte alla tekniker eller alla typer av fransar lika bra. Jag har väldigt skandinaviskt hår, vilket innehär tunna, fina, ljusa fransar. När jag bodde utomlands var det ett problem för vissa, som var vana vid kunder med tjockare och tåligare fransar. Därefter vill jag gärna gå till någon som jag vet har andra kunder med liknande förutsättningar. En uppgift som förstås är betydligt lättare att lösa i Sverige.

Titta på fransförlängningar

Om jag inte har någon att fråga brukar jag leta fram några olika salonger i närheten och jämföra dem. Jag tittar på deras recensioner och letar bilder för att se hur deras arbete ser ut. Priset kan förstås vara en viktig aspekt, eftersom det kan skilja en hel del. Men priset är definitivt inte det viktigaste, det är betydligt viktigare att få snygga fransar som håller. Det kostar alltid en slant med fransförlängning så jag betalar hellre mer för något jag är supernöjd med än lite mindre för något halvdant.

När vi ändå diskuterar kostnaden, det är inte bara en fråga om pris utan om kvalitet. Det är nämligen inte säkert att den billigare fransstylisten är billigare i slutändan. I min erfarenhet kan det skilja sig avsevärt hur länge fransarna sitter, och ser bra ut. Om du går till en fransstylist som kan anpassa sig efter olika förutsättningar kan du vänta längre mellan varje påfyllning. Dessutom är chansen större att fransarna alltid är snygga. Man vill inte att fransarna ser risiga ut sista veckan innan infill. Dessutom sparar det pengar. Om du kan gå på infill cirka var femte vecka istället för var tredje vecka kommer du spara mer än en bokning varannan månad. Om en tid för infill kostar 500 kr har du på 15 veckor betalat antingen 1500 kr eller 2500 kr. Så över tid kan man spara ganska mycket både tid och pengar.

På senaste när jag har letat efter salonger har jag använt BokaDirekt. De har olika typer av salonger och jag tycker att det är praktiskt att använda samma sajt för allt. Jag uppskattar också att man kan sortera på t.ex. salonger som har volymfransar för att få så relevanta resultat som möjligt.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *