Först och främst är det bra att veta om att RevitaLash innehåller PGA (prostaglandinanaloger) i form av ingrediensen Dechloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide (DDDE). PGA används i läkemedel mot bland annat grön starr. En av biverkningarna är att ögonfransarna blir längre, vilket är anledningen till att det blivit populärt att använda i ögonfransserum. PGA har dock även flera andra biverkningar, exempelvis röda och kliande ögon. Läkemedelsverket avråder därför från att använda kosmetiska produkter med PGA i. Här kan du läsa mer om PGA i ögonfransserum.

Fransserum är kosmetika och behöver därför följa direktiven för kosmetiska produkter. Precis som med alla sminkprodukter kan man få oönskade bieffekter av näringsserum. Just fransserum använder man dessutom nära ögonen. Huden runt ögonen är mer känslig vilket kan öka risken för att man får en reaktion, och även att reaktionen märks tydligare. Vet man med sig att man är känslig mot vissa kosmetiska produkter bör man därför vara extra försiktig och vaksam.

Jag personligen hade inga problem med biverkningar när jag använde Revitalash ögonfransserum under drygt ett halvår. Men jag har inte haft några biverkningar av något ögonfransserum som jag har använt, inte ens NeuLash, som blev stoppat av Läkemedelsverket. Man är olika känsliga så bara för att inte jag hade några problem så kan man inte veta hur någon annan skulle reagera.

Varför jag valde RevitaLash

Jag använde RevitaLash fransserum och såg inte några bieffekter. RevitaLash var också ett av fransserum som jag har fått bäst effekt av. Så utifrån det var RevitaLash en favorit för mig.

Revitalash ögonfransserum 2 ml
Här kan du läsa mer om och köpa Revitalash

Vilka bieffekter kan man få av ögonfransserum?

Några av de bieffekter som är vanliga, bland alla ögonfransserum, är irriterade ögon, att det kliar och att man blir röd runt eller i ögonen. Det verkar vara väldigt liknande reaktioner som man kan uppleva när man inte tål en mascara. Olika typer av irritation egentligen.

Ytterligare en bieffekt är att man kan få färgförändringar runt ögonen. Inte bara att man blir röd eller rosa utan mer åt en blå/lila nyans, som att man är trött nästan. Jag har inte hittat någon studie på hur stor andel av fransserumanvändare som upplever bieffekter, eller i vilken grad. Så jag kan inte uttala mig med säkerhet om det.

Fransserum som innehåller prostaglandinanaloger kan även leda till färgförändringar på iris. Jag vet dock inte om det gäller alla varianter av PGA och heller inte om det finns någon risk med Revitalash.

Ytterligare en aspekt man bör ha i åtanke är att fransserum har en viss hållbarhetstid. Om det står att en öppnad förpackning håller i 6 månader behöver man förhålla sig till det. Blir fransserumet gammalt är risken högre att man kommer att uppleva negativa reaktioner. Precis som med alla typer av produkter. Detsamma gäller förvaringen av fransserumet, exempelvis ska det inte förvaras för varmt, då kan det bli dåligt snabbare.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *