Revitalash ögonfransnäring

Revitalash – Recension

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Efter denna recension har jag uppmärksammats på att Revitalash fortfarande innehåller prostaglandinanaloger (PGA), i form av ingrediensen Dechloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide (DDDE). PGA är ett hormonliknande ämne som används i läkemedel mot bl.a. grön starr och kan ge obehagliga biverkningar. Läkemedelsverket avråder från att använda kosmetiska produkter som innehåller PGA. Du kan läsa mer om PGA i ögonfransserum i ett av mina tidigare inlägg.

Det är flera ögonfransserum på den svenska marknaden som innehåller DDDE, så Revitash är långt ifrån ensamma. Men det är bra att ha i åtanke innan du väljer ögonfransserum. Läs gärna på mer innan du använder en kosmetisk produkt med PGA.

RevitaLash har överträffat mina förväntningar, även om priset är något högt i jämförelse med andra märken. Mitt betyg av RevitaLash är 9 av 10 🌟

Effekten av RevitaLash 👀

Jag är väldigt nöjd med effekten av RevitaLash. 👌 Jag har till och med fått frågan om jag har börjat med ögonfransförlängning igen, så stor skillnad blev det. Trots att jag inte hade överdrivet mycket mascara och trodde en kompis ändå att jag hade lösfransar. Hon trodde mig nästan inte när jag sa att jag bara använder ögonfransserum.

Effekten av RevitaLash är nästan lika bra som när jag använde NeuLash för flera år sedan, när det fortfarande innehöll PGA. Den största skillnaden är längden på fransarna, men jag upplever att ha blivit något tjockare och lättare att böja upp. Mina fransar är så liggande som det bara går, ingen naturlig böj alls (de är snarare böjda nedåt 😅). För att de ska synas över huvudtaget måste jag böja upp dem. Men vid minsta lilla fukt eller för mycket vikt står de rakt fram igen. Så för mig gör det väldigt stor skillnad om fransarna stannar uppåtböjda i en fin kurva. Detta i kombination med längden och något mer fylliga fransar blir väldigt vinnande för en vacker fransrad.

De senaste fransserumen som jag har använd är Luscious Lashes och Depend ögonfransserum. Depend var bättre än Luscious och båda ligger i den lägre prissegmentet, men effekten av RevitaLash är markant bättre. När jag färgar mina fransar och böjer upp dem är jag nöjd även utan mascara. Något som inte är särskilt vanligt för mig.

Effektivt frasnsserum av Revitialash
Köp Revitialash fransserum här

Så lång tid tar det att få effekt

Enligt Revitash själva ska man få effekt inom några veckor. Jag upplever att det tog längre tid än så, men så brukar det vara. För mig tog det åtminstone 6-7 veckor innan jag verkligen såg skillnad och ytterligare några veckor för att få full effekt. Då ska dock tilläggas att jag använde ett annat serum innan, Depends ögonfransserum. Så det är möjligt att det fördröjde effekten av RevitaLash. Därtill beror det på hur man definierar synlig effekt, jag kan ha högre krav än andra. Fransarna blev kanske lite tjockare eller fylligare tidigare, men inte så pass att jag tänkte på det. När man säger synlig effekt syftar inte jag på att man står 1 cm från spegeln och verkligen granskar ögonfransarna. Jag menar att det är när man tittar sig i spegeln som vanligt och ser att fransarna är längre eller fylligare. För att effekten ska räknas som synlig ska man inte behöva stå med linjal och mäta millimetrarna.

Jag skulle säga att man bör räkna med minst två månader. I mitt fall tycker jag att effekten fortsatte att förbättras längre än så. Så vill du verkligen testa RevitaLash sluta inte efter några veckor för att du inte har fått någon effekt. Ge det längre tid, har man ändå köpt serumet kan man lika gärna använda upp det och ge det en ärlig chans. Däremot om du upplever några biverkningar ska du givetvis avbryta behandlingen omedelbart.

Biverkningar av RevitaLash

Jag har inte upplevt några biverkningar alls. Det är såklart individuellt men jag har inte märkt någon reaktion alls, ingen rodnad eller kliande ögon.

Vart kan man köpa RevitaLash?

Vill du testa Revitalash ögonfransserum kan du bland annat hitta det hos NordicFeel, Eleven och Lyko. När det här inlägget postades fanns inte RevitaLashs fransserum i lager hos Lyko. Däremot har de flera andra produkter av RevitaLash och förhoppningsvis får de snart in fransserumet igen också.

Användning

RevitaLash ska användas en gång om dagen. När man har uppnått önskad effekt kan man minska till att använda serumet några gånger i veckan. För en gångs skull lyckades jag använda serumet varje dag, ungefär samma tid varje gång. Detta har historiskt sett annars varit ett av mina största problem. För mig fungerar det bäst att använda ögonfransserum på kvällen, när jag ska lägga mig. RevitaLash-flaskan ligger där på nattygsbordet och säger ”kom ihåg mig också”. Ytterligare en trevlig aspekt med RevitaLash är att flaskan är fin, eftersom jag har den liggandes framme är det en trevlig fördel. Så viktigt kriterium är uppfyllt, att använda serumet enligt instruktionerna. Jag har fortsatt att använda serumet i stort sett varje kväll, mest för att jag vill försöka försäkra mig om att inte missa för många dagar.

Omdöme av RevitaLash 👍

RevitaLash får 9 av 10 av mig. Effekten är över förväntan och jag uppskattar att jag inte har upplevt några biverkningar. Likt många andra användare tycker jag att priset är lite i överkant och därtill är flaskan innehåller mindre än många andra fransserum. Det ska sägas att RevitaLash ändå räcker länge. Jag har haft flaskan i snart 6 månader och använder serumet i stort sett varje dag. Likväl är 2 ml i varje flaska ovanligt lite. Så det är inte orimligt att ha lite mer serum per förpackning, om inte för något annat så för miljön.

Flera producenter har 5-10 ml i sina flaskor, som är lika stora på utsidan. Jag förstår att det är en prisfråga och att hållbarheten inte är hur lång som helst. Likväl är det bättre om man kan försöka att optimera så gott det går.

Ytterligare ett plus är att RevitaLash erbjuder ögonbrynsnäring, fransnäring och mascara med fransnäring. Det går därmed att få allt med samma märke. En nackdel är dock att ögonfransnäringen och näringen för ögonbrynen inte är i samma förpackning. Om det är för att RevitaLash har olika formler för fransnäring och ögonbrynsnäring vet jag inte. Men vissa märken har gjort en kombinerad produkt, och anpassade penslar/borstar.

Därför valde jag att prova Revitalash

RevitaLash är ett av de dyrare ögonfransserumen på marknaden, därför har jag inte övervägt det som ett alternativ. Samtidigt har RevitaLash fått bra betyg i alla test som jag har sett dem i. I Damernas världs test fick RevitaLash 5 av 5 i betyg, vilket var högst betyg av alla ögonfransserum som testades. Oftast är den största kritiken att Revitash är dyrt. Återkommande är också att det inte är tillräckligt prisvärt i jämförelse med andra fransserum. Jag tänkte att om priset är den största nackdelen med RevitaLash kan det vara ett väldigt bra ögonfransserum i övrigt. Därför var jag sugen på att testa detta så omtalade fransserum. Så när jag hittade Revitash för ca 30% billigare slog jag till och köpte en förpackning. Det var bra tajming för mitt Depend-ögonfransserum var på väg att ta slut så jag behövde ändå snart köpa nytt fransserum.

Fördelen med produkter som har högre priser är att procentuella rabatter gör större skillnad på priset. Är det 20% rabatt, vilket till exempel Lyko har ibland, kan man spara en bra slant när man ska köpa dyrare varor.

I det här fallet ledde det till ett mycket lyckat köp. RevitaLash är så bra som jag hoppades, vilket jag kanske inte hade fått reda på om det inte var för det billigare priset.


Kommentarer

Ett svar till ”Revitalash – Recension”

  1. Profilbild för Johan

    Bra tips, tack 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *