Innan du börjar använda ditt näringsserum

När du har hittat ett ögonfransserum som du ska testa är det några saker som är bra att tänka på. Rent allmänt för all fransnäring är att du ska pensla på själva fransarna, inte på huden. Detsamma gäller ögonbrynsnäring, det ska appliceras på håret. Att endast applicera vätskan på strån är viktigt för att skydda huden och undvika mer bieffekter. Det är också viktigt för att få önskad effekt och så mycket effekt som möjligt. Serumet är gjort för hår och har därför inte samma effekt på huden. Istället är det risk för att huden reagerar på serumet med exempelvis irritation, rodnad och klåda.

Instruktionerna kan variera mellan olika näringsserum

Därutöver kan appliceringen skilja sig mellan olika näringsserum. Därför är det viktigt att läsa instruktionerna för det serum som du ska använda. Även om du har använt näringsserum tidigare bör du läsa instruktionerna för det nya serumet om du byter märke.

Jag blev exempelvis rådd att använda NeuLash två gånger om dagen när jag började använda det för flera år sedan. Samma råd har jag stött på när det gäller andra näringsserum och jag har även applicerat näringsserum två gånger dagligen. Däremot när jag har läst på instruktionerna står det i många fall att man ska stryka på fransserumet en gång per dag. I något fall har jag till och med sett att det uttryckligen står att man inte ska använda det oftare än så. Då stod också att det inte hjälpte att använda det oftare. Det innebär att man slösar på näringsserumet helt i onödan och jag kan tänka mig att det ökar risken för bieffekter. Om de ämnen som finns i näringsserumet är gjort för att appliceras en gång per dygn eller mer sällan bör detta följas.

Läs instruktionerna noga och följ dem!

Hur du ska applicera näringsserum varierar också mellan olika märken. Bara en sådan sak som att applikatorn ser olika ut. Många har en tunn pensel men det finns också något som ser ut som en applikator till läppglans eller en mascaraborste. Använder man en mascara med fransserum är det nästan garanterat en sådan typ av borste. Vilken typ av applikator det är kan också påverka hur näringsserumet ska appliceras. Detta framgår i instruktionerna för respektive märke.

Hitta en rutin som passar dig

Se till att följa det schema som märket förespråkar. Det här är något som jag har haft svårt för. Jag har en tendens att glömma bort att använda ögonfransserum, vilket gör att ögonfransarna inte alls blir längre eller fylligare. Bästa sättet om man ska använda näringsserum dagligen är att få in det i en daglig rutin. Exempelvis innan man sminkar sig eller efter att man har tvättat ansiktet för kvällen. Jag har haft väldigt svårt för det, vilket har lett till diverse missöden. Du kan läsa om några av mina misstag i inlägget ”så ska du inte applicera ögonfransserum”. Jag använder mitt på kvällen när jag ska lägga mig och efter mycket träning är det äntligen en del av min kvällsrutin. Testa dig fram för att se vad som passar bäst för dig.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *