Ögonfransar-näringsserum

Så ska du inte applicera ögonfransserum

För mig har ett av de största problemen varit att faktiskt komma ihåg att använda ögonfransserumet. Som ni säkert förstår har det påverkat effekten minst sagt negativt. Jag kommer ihåg en period då det jag glömde att använda serumet fler dagar än jag kom ihåg att applicera det. 🙈 Naturligtvis såg jag i stort sett ingen skillnad alls på mina fransar. Väldigt orättvist mot det nya näringsserumet som jag skulle prova. Det är förstås viktigt att välja ett bra ögonfransserum, men det är minst lika viktigt att faktiskt använda fransserumet.

För att råda bot på det här problemet har jag försökt med olika strategier, mer och mindre lyckade. Det man ska komma ihåg är också att näringsserumet behöver få tid att verka. Lite som när man borstar tänderna, det är inte så stor mening att borsta tänderna och sedan mula i sig choklad. Man bör inte applicera ögonfransserum och sedan tvätta ansiktet 30 minuter senare. Det misstaget har jag också gjort mer än en gång. 

Näringsserum + Dusch =💔

Jag har lagt på serum och en liten stund senare kommit på att ”jag tar och duschar så är det gjort”. Mitt i duschen slår kommer jag på att jag hade ju gett mina små fransar näring, men den är långt borta med både schampo och tvål. Det mest tragiska är att det har hänt mer än en gång. 😅

Efter x antal gånger lärde jag mig till sist att inte applicera näringsserum innan jag har duschat.

Mascara —> fransserum = 🤦‍♀️ 

Men då kom nästa problem, jag tänkte att ”nej jag kan inte använda ögonfransserumet än för jag ska duscha om en stund”. När jag sedan har duschat är det som bortblåst. Ofta kommer jag att tänka på det där förbenade fransserumet när jag redan har målat på mascara. Jag har haft en period när det hände flera gånger i veckan. Kanske ingen överraskning men jag kan meddela att näringsserum har ingen vidare effekt om man lägger det ovanpå mascaran. 🤪

Ett av de största problemen var när jag skull använda ett serum både morgon och kväll i början, för att få en kickstart. Jag glömde minst en gång per dag, framförallt första appliceringen. Än idag kan jag inte få till en rutin där jag lägger på ögonfransserum på morgonen.

Applicera näringsserum på kvällen, utan 🍾

På kvällen har det varit lättare att komma ihåg för mig. Även om det händer att jag glömmer även då. I synnerhet om jag har varit ute och rullat hatt, då är fransserumet långt borta i tankarna. Då finns också risken för samma problem som ovan, att jag kommer på den briljanta idén att lägga på serum ovanpå mascaran. Nämligen så att jag är för trött för att ta bort sminket men kommer ihåg att pensla på fransserum. Resultatet är förstås att det enda som får någon näring är mascaran, de stackars fransarna är fortfarande näringsfattiga.

Påminnelse om att använda ögonfransserum

Till sist, det som har fungerat bäst är att låta ögonfransserumet ligga på mitt sängbord. Det är inte så snyggt att ha flaskan liggandes framme men det är effektivt. När jag ska gå och lägga mig ser jag ögonfransserumet och blir påmind om att pensla på det. Jag provade att lägga flaskan i sängbordet, men gissa vad? Jajamensan jag glömde bort ögonfransserumet var och varannan kväll. Genom att ha flaskan framme kommer jag alltid ihåg det och nu har det äntligen blivit en del av min kvällsrutin. Det har resulterat i långa och fylliga fransar.

Har du någon dråplig historia? Eller ett bra tips på hur du kommer ihåg att använda ögonfransserumet. Lämna gärna en kommentar. Vi är här för att hjälpa varandra 🙃


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *