Välja ögonfransserum

Inlägget innehåller annonslänkar.

I ett tidigare inlägg skrev jag om ögonfransserum. Det inlägget handlade mest om fördelarna och riskerna, vad man vet nu jämfört med tidigare etc. Vissa har helt valt att sluta använda fransserum, vilket är fullt förståligt efter allt som kommit fram om olika bieffekter. För oss som ändå valt att fortsätta använda ögonfransserum kan det vara svårt att veta vilket man ska välja. Om man, som jag, vill ha ett serum som fungerar men inte innehåller PGA men fungerar bra kan det vara en utmaning.

Franssrum som har försvunnit från den svenska marknaden

Vissa använder märken trots att det upptäckts läkemedelsklassade ämnen i dem och/eller de tagits bort från den svenska marknaden. Ett sådant märke är NeuLash, som jag själv använt, som visade sig innehålla PGA i ett test av Läkemedelsverket. För mer information om PGA, bieffekter och andra märken läs gärna inlägget Ögonfransserum – effekter och bieffekter.

Risken med PGA är att det kan ge bieffekter som klåda och rodnad runt ögonen. När man använder ögonfransnäring vill man oftast att ens ögon verkligen ska synas. Ögonen ser större och piggare ut och man kan känna sig finare. Får man en reaktion och blir helt röd och svullen runt ögonen är effekten snarare tvärtom. Jag har själv inte haft det problemet men läser man recensioner kan man se att det finns flera andra som har haft oturen att få både lindriga och svårare besvär.

Xlash ögonfransserum

Min favorit av alla ögonfransserum som jag har provat hittills är Xlash. Läs gärna min recension av Xlash fransserum här. Det är prisvärt och ger väldigt bra effekt. Jag provade det mest för att det har blivit så hypat. När jag köpte Xlash använde jag Revitalash ögonfransserum och var väldigt nöjd. Men jag hade läst så många recensioner om Xlash av användare som var mer eller mindre lyriska. Nu i efterhand är jag glad att jag valde att testa det. Revitalash är väldigt effektivt men med tanke på hur mycket billigare Xlash är det ett väldigt prisvärt alternativ.

Xlash ögonfransserum
Klicka här för att köpa fransnäringen hos Xlash

Revitalash ögonfransserum

Som jag nämnde ovan var jag väldigt nöjd med Revitalashs ögonfransserum. Läs min recension av Revitash här. Jag rekommenderar det varmt och utesluter inte att jag kommer att använda det igen. Varför jag i första handen rekommenderar Xlash är bara på grund av priset. I synnerhet när man är förstagångsanvändare så kan det vara bra att börja med en billigare ögonfransnäring. Alla tycker inte om att använda ögonfransnäring och vissa kan få otrevliga biverkningar, då kan det vara bättre att börja med ett billigare alternativ. Om man har råd är dock Revitash näringsserum verkligen värt sitt pris.

Revitalash ögonfransserum 2 ml
Klicka här för att köpa Revitalash hos Lyko

Depends ögonfransserum

Efter att ha läst Läkemedelsverkets rapport där de testade olika serum för ögonfransar och ögonbryn köpte jag Depends serum. Enligt rapporten innehåller inte det PGA och jag har använt flera andra av Depends produkter och varit nöjd.

Depends ögonfransserum var okej, men det är inte ett av de mer effektiva fransserum som jag har använt. Priset på Depends ögonfrannäring är ca ca 400 kr. Jag köper nästan alltid ögonfransserum på rea, för det kan göra ganska stor skillnad på priset. Depends ögonfransnäring köpte jag när Lyko hade 20% rabatt, så det blev ett bra pris.

Fördelen med Depends ögonfransserum är att det känns väldigt skonsamt, serumet är relativt billigt och räcker länge. Flaskan innehåller hela 10 ml, vilket är ovanligt mycket så man får väldigt mycket för pengarna. Man kan också använda näringen på både ögonfransar och ögonbryn. Nackdelen var att ögonfransarna inte blev så långa som de kan bli. Ögonfransarna blev ändå lite längre och kändes starkare. På det stora hela ger jag Depends ögonfransserum 4 av 10 i betyg.

Uppdatering: efter att detta inlägg skrevs verkar Depends näringsserum försvunnit. Jag kan inte hitta det till försäljning någonstans. Däremot finns numer många fler märken i olika prisklasser. Så söker man ett alternativ för en stramare budget går det helt klart att hitta.

Depend Eye Lash Fortifying Growth Serum, Depend Fransserum & Fransnäring
Depend Eye Lash Fortifying Growth Serum, Depend Fransserum & Fransnäring

Under en tid när jag använde Depends ögonfransnäring hade jag ögonfransförlängning och jag upplever att fransnäringen gjorde att fransförlängningen höll bättre. I och med att mina egna ögonfransar hade en längre tillväxtcykel satt ögonfransextensions längre. Det gjorde att ögonfransförlängningen höll sig snyggare längre. Mina fransar är ganska sköra och orkar inte så mycket vikt men med ögonfransnäringen kunde jag ha lite längre fransextenstion. Så det kan vara ett tips att använda ögonfransäring om du har ögonfransförlängning, men kolla först med din fransstylist.

Luscious Lashes

ogonfransserum
Förpackning och flaska av ögonfransserumet Luscious Lashes

Luscious Lashes tillverkas i USA, Kalifornien. Jag har använt det Luscious Lashes-serum, som jag köpt av en vän som är fransstylist. Hon köpte in serumet till sin salong där hon erbjuder både fransextensions och LVL (length-volume-lift). Kombinationen av LVL och serumet tyckte jag fungerade okej. Jag upplevde inte att det gav samma effekt som NeuLash, men det gjorde inte så mycket. Mina fransar var längre och jag hade inga reaktioner vad jag märkte så jag var nöjd. Därför använde jag det serumet i ca 1,5 år. Priset var okej, 200 kr, men den innehåller bara 3ml.

fransserum & LVL eller franslyft

Jag tror dock att det snarare var kombinationen av LVL och ögonfransserum. Under en period började jag med fransförlänging igen, och slutade därför med LVL. När jag sedan tog bort fransarna väntade jag med en ny behandling av LVL men använde serumet. Det blev dock i stort sett ingen effekt alls. Det tar förstås ett tag innan effekten av ögonfransserum syns, fransarna behöver ju växa ut. Men det gick månader och jag såg ändå ingen mer effekt. Så mitt betyg av Luscious Lashes har sänkts dramatiskt. Det skulle få 2 av 10.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *