Är Xlash fransserum bra?

Det är vad jag tänkte ta reda på. Jag har hört så mycket om Xlash att jag känner att jag måste testa det själv. Xlash är, såvitt jag vet, det mest populära fransserumet i Sverige. När man läser recensioner om dem kan man förstå varför. Överlag är deras kunder väldigt nöjda och de ligger bättre prismässigt än flera konkurrenter. Min upplevelse är att Xlash anses vara ett prisvärt alternativ utifrån effekten i förhållande till priset.

Som jag har skrivit förut använder jag RevitaLash för tillfället men har blivit sugen på att testa Xlash. Jag vill veta om de är så bra som så många verkar tycka. Inför bytet har jag läst på lite mer om Xlash, för att veta vad jag bör förvänta mig. Jag har också gått igenom några ”bäst-i-test” där Xlash varit ett av fransserumen som testats samt recensioner. Syftet var att se varför de nöjda kunderna är så pass nöjda samt vad de missnöjda kunderna ogillar. Självklart vill jag dela med mig av det jag har funnit, så här kommer det.

Tester med Xlash

Jag har tittat på tre ögonfransserumstest med Xlash. I båda fallen har Xlash varit i toppen blande de testade fransserumen.

Test av Damernas Värld – Xlash fick betyget 4,9 av 5 och kom tvåa av de fem fransserum som testades. Etta var RevitaLash med 5 av 5 i betyg.

Test av Hälsoliv – De testade sex olika fransserum, högst betyg fick Xlash och RevitaLash, båda fick 4 av 5.

Test av Skönhetslabbet – av åtta testade fransserum kom Xlash på första plats i ”mellan-prisklassen”.

Recensioner av Xlash

Jag har tittat på individuella recensioner och kommentarer av Xlash fransserum. Det finns exempelvis på Lykos och Elevens produktsidor. Jag tycker personligen att det kan vara ett bra ställe att hitta information om vad andra tycker om produkten. I synnerhet när det finns många betyg och recensioner. Då kan man också se vad som är de största fördelarna och nackdelarna med produkten ifråga. På så vis är det lättare att veta vad man kan förvänta sig.

Hos Lyko har Xlash fransserum fått betygen 3,6 av 5 (förpackning med 3ml) respektive 3,9 av 5 (Xlash Pro med 6ml). Elevens kunder har gett Xlash fransserum 4 av 5 (3 ml) respektive 5 av 5 (6 ml). Då ska också sägas att Lyko har fler recensioner än Eleven. Så snittet hos användarna är något lägre än vad Xlash har fått i testerna ovan.

Effekt av Xlash

Överlag är de som skriver recensioner om Xlash väldigt nöjda och ger det 4-5/5 i betyg. De mest återkommande kommentarerna är att användarna är positivt överraskade och nöjda med resultatet av Xlash. De uppger att deras ögonfransar har blivit mycket längre, vissa har testat andra fransserum och tycker att Xlash har fungerat bättre. Några har också lagt in bilder på deras fransar före och efter Xlash och det är helt klart skillnad.

Kritik mot Xlash

Xlash får framförallt kritik för två saker, (1) att serumet inte har gett någon effekt och (2) biverkningar eller en allergiska reaktioner. När det gäller första kritiken är det svårt att veta om de har använt Xlash tillräckligt länge. Som jag har skrivit tidigare så anger Xlash själva att man ska få effekt efter ca en månad medan användarna snarare säger 1,5-2 månader. De som har skrivit att de inte har sett något resultat har inte skrivit hur länge de har använt fransserumet.

Biverkningar av Xlash

När det gäller den andra punkten, de som har fått en reaktion av Xlash, är det desto allvarligare. De vanligaste reaktionerna är klåda, irritation och sveda runt och/eller i ögonen. Även rodnad runt ögonen är en av de vanligare biverkningarna. Många av de som uppger att de har fått en reaktion skriver att det har kommit förhållandevis snabbt, inom 1-3 dagar efter att de har börjat använda Xlash. Fördelen med det är att man då relativt snabbt kan sluta använda serumet och inte få några värre bieffekter. Som med alla fransserum så bör man genast avsluta behandlingen om man känner av någon biverkning. Vet man med sig att man är känslig kan man testa fransserumet på handleden och vänta ett par dygn. 

Frågor och svar om Xlash

Är Xlash bra?

Den övervägande majoriteten av de som lämnat betyg verkar tycka att Xlash är bra. Jag har hittat kritik för att Xlash inte fungerar, men det är förhållandevis få. Frågan är om alla användare har använt serumet tillräckligt länge för att få effekt eller avslutat efter någon månad.

Hur lång tid tar det att få effekt av Xlash?

Jag anser att en lagom förväntning är att se resultat efter ca 6 veckor och sedan några veckor till för full effekt. Enligt Xlash själva kan man se effekt efter en månad, men enligt många som har använt fransserumet verkar det snarare ta 6-8 veckor. Det känns rimligt utifrån mina erfarenheter. Några användare uppger att de har sett effekt efter bara två veckor, men de är väldigt få. Det känns dessutom ganska osannolikt med tanke på hur ögonfransar växer.

Vilken Xlash är bäst?

Båda fransserumen är lika bra eftersom att det är samma formula, det är bara olika mängd serum. När det kommer till Xlash andra produkter är det svårt att jämföra eftersom att de har olika syften och användningsområden.

Xlash eller Xlash Pro?

Eftersom att det är amma formula spelar det egentligen ingen roll för effektens del. Däremot blir Xlash Pro billigare per milliliter. Xlash innehåller 3 ml och kostar ca 450-500 kr och Xlash Pro innehåller 6 ml och kostar ca 700 kr.

Hur länge räcker Xlash?

Enligt Xlash själva räcker Xlash ca 2-3 månader och Xlash Pro ca 5-6 månader. Jag tycker att det låter som en kort tid för mängden serum. Jag har nu använt Revitalash, som innehåller 2 ml och den har räckt ca 5-6 månader. Så jag skulle säga att Xlash beräkning är lite låg, men det beror förstås på hur mycket man applicerar varje gång.

Hur ska man applicera Xlash?

Man applicerar det på fransraden, inte på ögonlocket, en gång per dag. Xlash ska inte användas oftare än en gång per dag, det ger inte snabbare effekt. När man har fått önskad effekt kan man dra ner på användningen till ca 3 gånger i veckan. Jag brukar använda fransserum varje kväll, eller i stort sett varje kväll även efter att jag har fått full effekt. Men det är en smaksak. Fransserumet håller ändå inte hur länge som helst och jag har aldrig haft problemet att serumet har tagit slut innan hållbarhetstiden gått ut.

Hur fungerar Xlash?

Likt andra fransserum innehåller Xlash olika ingredienser för att stimulera hårsäckarna och förlänga ögonfransarnas tillväxtcykel. Serumet gör fransarna tjockare och mer motståndskraftiga. Det är också anledningen till att det kan ta tid att se någon effekt av serumet. Ögonfransserum har inte en omedelbar effekt utan stärker fransen lite vid varje applicering. En ögonfrans tar ungefär 4-8 veckor på sig att växa ut och därför tar det också ungefär så lång tid innan man ser något resultat.

Kan man använda Xlash med lashlift?

Jag har inte använt Xlash än men när jag gjorde lashlifts använde jag alltid fransserum och min fransstylist rekommenderade det. Det ger bästa möjliga effekt eftersom fransserumet gör ögonfransarna längre och lashliftet ger fransarna en snygg böj. Jag brukade också färga fransarna, men har man mörka fransar behöver man förmodligen inte det.

Är Xlash godkänt som kosmetika?

Ja, Xlash är kosmetikaklassat i Sverige. Det innebär att det innehåller ämnen som man får använda i kosmetiska produkter. Till skillnad mot en produkt innehåller något som är läkemedelsklassat får det inte säljas som kosmetika. Tidigare innehöll Xlash och flera andra ögonfransserum PGA (prostaglandinanaloger), som sedan blev läkemedelsklassat och fransserumen fick då inte säljas som kosmetika. Formulan gjordes om med tillåtna ingredienser därför är Xlash godkänd på den svenska marknaden som kosmetika.

Xlash för ögonbryn

Xlash har ett särskilt näringsserum för ögonbryn som heter Xbrow, eller Xlash eyebrows. Xbrows har en annan pensel som ska vara bättre för att applicera ögonbrynsserumet. Jag har dock läst i några recensioner att man har använt samma näringsserum för både fransar och bryn. Priset för Xbrows och Xlash är samma, så skillnaden mellan förpackningarna är att Xlash appliceras med en tunn pensel och Xbrow pensel ser ut som till läppglans.

Kan man använda Xlash när man är gravid?

Enligt Xlash själva har inga tester utförts specifikt vid gravitet. Är man gravid och funderar på att börja med Xlash rekommenderar de att man pratar med sin läkare. Xlash uppger att de inte har någon vetenskaplig anledning att misstänka någon säkerhetsrisk och de har kunder som använt Xlash fransserum när de varit gravida. Som jag har sagt förut är det bättre att ta det säkra före det osäkra. Därför bör man hellre rådgöra med läkare innan, för säkerhets skull.

Kan man använda Xlash fransserum när man ammar?

Samma sak gäller amning som vid gravitet. Inga studier har gjorts med ammande användare av fransserum. Så även om det inte finns någon vetenskaplig anledning att tro att det skulle vara en säkerhetsrisk bör man ändå rådgöra med läkare innan man börjar med Xlash fransserum när man ammar.

Är Xlash djurtestat?

Nej, Xlash är inte testat på djur. Alla tester har endast utförts på människor.

Är Xlash veganskt?

Nej, det är inte helt veganskt på grund av att Xlash innehåller ett laktosenzym. Det används för att stabilisera pH-värden. Utöver laktoenzymet innehåller Xlash endast veganska ingredienser. Xlash är därmed till 99,8% veganskt.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras