Xlash Pro

Xlash ögonfransserum – Fullständig recension

Inlägget innehåller annonslänkar.

Xlash ögonfransserum innehåller prostaglandinanaloger (PGA), i form av ingrediensen Dechloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide (DDDE). Läkemedelsverket avråder från att använda kosmetiska produkter som innehåller PGA. Du kan läsa mer om PGA i ögonfransserum i ett av mina tidigare inlägg.

Det är flera ögonfransserum på den svenska marknaden som innehåller DDDE så Xlash är långt ifrån ensamma, men det är bra att ha i åtanke innan du väljer ögonfransserum. Läs gärna på mer innan du använder en kosmetisk produkt med PGA.

Betyg av Xlash Pro: 9 av 10 🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈🌈

Jag har hört så mycket om Xlash att jag känner att jag måste testa det själv. Xlash är, såvitt jag vet, det mest populära fransserumet i Sverige. När man läser recensioner om dem kan man förstå varför. Överlag är deras kunder väldigt nöjda och de ligger bättre prismässigt än flera konkurrenter. Min upplevelse är att Xlash anses vara ett prisvärt alternativ utifrån effekten i förhållande till priset.

Som jag har skrivit förut använder jag RevitaLash för tillfället men har blivit sugen på att testa Xlash. Jag vill veta om de är så bra som så många verkar tycka. Inför bytet har jag läst på lite mer om Xlash, för att veta vad jag bör förvänta mig. Jag har också gått igenom några ”bäst-i-test” där Xlash varit ett av fransserumen som testats samt recensioner. Syftet var att se varför de nöjda kunderna är så pass nöjda samt vad de missnöjda kunderna ogillar. Du hittar ett urval av betyg och kommentarer längre ned i detta inlägg.

Uppdatering – Xlash efter 5 veckor

Jag har nu använt Xlash i drygt fem veckor och jag måste säga att jag är positivt överraskad. Överraskad är lite väl starkt för att jag hade ändå ganska höga förväntningar men Xlash fungerar ändå bättre än jag vågade hoppas på. Eftersom att jag gick direkt från Revitalash till Xlash kan jag inte visa några effektfulla före och efterbilder. Fransarna var ju långa redan innan. Poängen är dock att mina fransar är lika långa nu som för 1,5 månad sedan. Varför jag är så positiv till Xlash ögonfransserum är för att Xlash är mycket billigare men verkar än så länge ge samma effekt som Revitalash.

Dyrare betyder inte alltid bättre, men i min erfarenhet av ögonfrasserum har jag fått det jag har betalat för. Det vill säga att billigare serum har oftast fungerat lite sämre. Xlash är förvisso inte det billigaste fransserumet på marknaden, men heller inte bland de dyraste märkena.

Byta fransserum

Jag är faktiskt förvånad över att jag inte har sett större skillnad under övergångsperioden. Som jag har skrivit förut brukar det ta 2-3 månader innan jag har sett full effekt av fransserum. Så jag ska inte ropa hej för tidigt. Däremot tror jag att vid det här laget borde jag ha märkt om fransarna hade reagerat starkt. Jag hade förväntat mig att ögonfransarna skulle bli kortare eller att jag skulle tappa fler fransar när jag bytte till Xlash. Men än så länge har jag inte sett mer variation än vanligt. Vi alla har perioder då ögonfransarna blir lite kortare, sen lite längre eller att man tappar lite fler fransar. Hittills har det fungerat väldigt bra att byta från Revitalash till Xlash. Fortsätter det så här kommer jag definitivt att fortsätta med Xlash.

Xlash efter 4 månader

Nu har jag använt Xlash i fyra månader och min åsikt om Xlash har ändrats och sedan ändrats tillbaka igen. Jag kan också konstatera att jag hade fel gällande att byta ögonfransserum. 🤦‍♀️ Jag hoppades på att jag ögonfransarna bara skulle fortsätta som vanligt när jag bytte ögonfransserum men så var inte fallet. Efter att jag hade använt Xlash fransserum drygt två månader blev mina fransar markant kortare, förmodligen på grund av att jag då hade tappat alla fransar från när jag använde Revitalash. Mina ögonfransar blev aldrig så korta som de är naturligt men jag såg en stor skillnad mot när jag bytte ögonfransserum. Jag blev väldigt besviken på Xlash och trodde att det kanske inte är så bra som så många säger. Men jag fortsatte att pensla på fransserumet varje kväll och runt tredje månaden började mina ögonfransar återhämta sig till sin forna glans. Nu, månad 4, är de riktigt långa igen. ☺️

Som jag har skrivit tidigare tidigare upplever jag att det tar betydligt längre tid för mina fransar att få full effekt av fransserum än vad tillverkarna anger i sina instruktioner. Jag har därför lärt mig att inte ge upp för tidigt och det är jag glad för nu. Huruvida fransarna blir mörkare kan jag inte uttala mig om för jag färgar mina ögonfransar, men mina fransar har definitivt längre av Xlash.

Mitt betyg av Xlash blir 9 av 10 då det är ett av de bästa ögonfransserum som jag har använt. Revitalash är något bättre men det är också dyrare, så Xlash är ett väldigt prisvärt alternativ som ger bra effekt.

Xlash Pro – prisvärt fransserum

Missförstå mig inte, jag är väldigt nöjd med Revitalash och kommer att fortsätta rekommendera deras fransserum. Men Revitalash ligger i det högre prisspannet så om man jämför Revitalash och Xlash är Xlash mer prisvärt. I alla fall hittills. Jag kommer att uppdatera det här inlägget när jag har använt Xlash ytterligare några veckor.

Jag köpte Xlash Pro (6 ml), som kostar ca 700 kr i ordinarie pris. När jag köpte det var det rea så jag betalade under 600 kr. Jag valde Xlash Pro för att den är billigare per milliliter än Xlash (3 ml). Det är samma serum, enda skillnaden är att Xlash Pro innehåller dubbelt så mycket fransserum. Så prisvärdet blir ännu bättre.

Xlash pro fransserum, stor förpackning 6 ml recension
Klicka här för att köpa fransserumet hos Xlash

Tester med Xlash

Jag har tittat på tre ögonfransserumstest med Xlash. I båda fallen har Xlash varit i toppen blande de testade fransserumen.

Test av Damernas Värld – Xlash fick betyget 4,9 av 5 och kom tvåa av de fem fransserum som testades. Etta var RevitaLash med 5 av 5 i betyg.

Test av Hälsoliv – De testade sex olika fransserum, högst betyg fick Xlash och RevitaLash, båda fick 4 av 5.

Test av Skönhetslabbet – av åtta testade fransserum kom Xlash på första plats i ”mellan-prisklassen”.

Recensioner av Xlash

Jag har tittat på individuella recensioner och kommentarer av Xlash fransserum. Det finns exempelvis på Lykos och Elevens produktsidor. Jag tycker personligen att det kan vara ett bra ställe att hitta information om vad andra tycker om produkten. I synnerhet när det finns många betyg och recensioner. Då kan man också se vad som är de största fördelarna och nackdelarna med produkten ifråga. På så vis är det lättare att veta vad man kan förvänta sig.

Hos Lyko har Xlash fransserum fått betygen 3,6 av 5 (förpackning med 3ml) respektive 3,9 av 5 (Xlash Pro med 6ml). Elevens kunder har gett Xlash fransserum 4 av 5 (3 ml) respektive 5 av 5 (6 ml). Då ska också sägas att Lyko har fler recensioner än Eleven. Så snittet hos användarna är något lägre än vad Xlash har fått i testerna ovan.

Effekt av Xlash

Överlag är de som skriver recensioner om Xlash väldigt nöjda och ger det 4-5/5 i betyg. De mest återkommande kommentarerna är att användarna är positivt överraskade och nöjda med resultatet av Xlash. De uppger att deras ögonfransar har blivit mycket längre, vissa har testat andra fransserum och tycker att Xlash har fungerat bättre. Några har också lagt in bilder på deras fransar före och efter Xlash och det är helt klart skillnad.

Kritik mot Xlash

Xlash får framförallt kritik för två saker, (1) att serumet inte har gett någon effekt och (2) biverkningar eller en allergiska reaktioner. När det gäller första kritiken är det svårt att veta om de har använt Xlash tillräckligt länge. Som jag har skrivit tidigare så anger Xlash själva att man ska få effekt efter ca en månad medan användarna snarare säger 1,5-2 månader. De som har skrivit att de inte har sett något resultat har inte skrivit hur länge de har använt fransserumet.

Biverkningar av Xlash

När det gäller den andra punkten, de som har fått en reaktion av Xlash, är det desto allvarligare. De vanligaste reaktionerna är klåda, irritation och sveda runt och/eller i ögonen. Även rodnad runt ögonen är en av de vanligare biverkningarna. Många av de som uppger att de har fått en reaktion skriver att det har kommit förhållandevis snabbt, inom 1-3 dagar efter att de har börjat använda Xlash. Fördelen med det är att man då relativt snabbt kan sluta använda serumet och inte få några värre bieffekter. Som med alla fransserum så bör man genast avsluta behandlingen om man känner av någon biverkning. Vet man med sig att man är känslig kan man testa fransserumet på handleden och vänta ett par dygn. 

Läs gärna mitt inlägg om Xlash. Där har jag samlat all information om Xlash, flera av deras produkter samt recensioner av de produkter som jag har testat.

Frågor och svar om Xlash

Är Xlash bra?

Den övervägande majoriteten av de som lämnat betyg verkar tycka att Xlash är bra. Jag har hittat kritik om att Xlash inte fungerar, men det är förhållandevis få. Frågan är om alla användare har använt serumet tillräckligt länge för att få effekt eller avslutat efter någon månad.

Hur lång tid tar det att få effekt av Xlash?

Jag anser att en lagom förväntning är att se resultat efter ca 6 veckor och sedan några veckor till för full effekt. Enligt Xlash själva kan man se effekt efter en månad, men enligt många som har använt fransserumet verkar det snarare ta 6-8 veckor. Det känns rimligt utifrån mina erfarenheter. Några användare uppger att de har sett effekt efter bara två veckor, men de är väldigt få. Det känns dessutom ganska osannolikt med tanke på hur ögonfransar växer.

Vilken Xlash är bäst?

Båda fransserumen är lika bra eftersom att det är samma formula, det är bara olika mängd serum. När det kommer till Xlash andra produkter är det svårt att jämföra eftersom att de har olika syften och användningsområden.

Xlash eller Xlash Pro?

Eftersom att det är samma formula spelar det egentligen ingen roll för effektens del. Däremot blir Xlash Pro billigare per milliliter. Xlash innehåller 3 ml och kostar ca 450-500 kr och Xlash Pro innehåller 6 ml och kostar ca 700 kr.

Hur länge räcker Xlash?

Enligt Xlash själva räcker Xlash ca 2-3 månader och Xlash Pro ca 5-6 månader. Jag tycker att det låter som en kort tid för mängden serum. Jag har nu använt Revitalash, som innehåller 2 ml och den har räckt ca 5-6 månader. Så jag skulle säga att Xlash beräkning är lite låg, men det beror förstås på hur mycket man applicerar varje gång.

Hur ska man applicera Xlash?

Man applicerar det på fransraden, inte på ögonlocket, en gång per dag. Xlash ska inte användas oftare än en gång per dag, det ger inte snabbare effekt. När man har fått önskad effekt kan man dra ner på användningen till ca 3 gånger i veckan. Jag brukar använda fransserum varje kväll, eller i stort sett varje kväll även efter att jag har fått full effekt. Men det är en smaksak. Fransserumet håller ändå inte hur länge som helst och jag har aldrig haft problemet att serumet har tagit slut innan hållbarhetstiden gått ut.

Hur fungerar Xlash?

Likt andra fransserum innehåller Xlash olika ingredienser för att stimulera hårsäckarna och förlänga ögonfransarnas tillväxtcykel. Serumet gör fransarna tjockare och mer motståndskraftiga. Det är också anledningen till att det kan ta tid att se någon effekt av serumet. Ögonfransserum har inte en omedelbar effekt utan stärker fransen lite vid varje applicering. En ögonfrans tar ungefär 4-8 veckor på sig att växa ut och därför tar det också ungefär så lång tid innan man ser något resultat.

Kan man använda Xlash när man har fransförlängning?

Ja, enligt Xlash själva kan du använda deras ögonfransserum när du har fransförlängning. Xlash fransserum innehåller inga oljor och det påverkar därmed inte franslimmet.

Kan man använda Xlash med lashlift?

Jag har inte använt Xlash än men när jag gjorde lashlifts använde jag alltid fransserum och min fransstylist rekommenderade det. Det ger bästa möjliga effekt eftersom fransserumet gör ögonfransarna längre och lashliftet ger fransarna en snygg böj. Jag brukade också färga fransarna, men har man mörka fransar behöver man förmodligen inte det.

Är Xlash godkänt som kosmetika?

Ja, Xlash är kosmetikaklassat i Sverige. Det innebär att det innehåller ämnen som man får använda i kosmetiska produkter. Till skillnad mot en produkt innehåller något som är läkemedelsklassat får det inte säljas som kosmetika. Tidigare innehöll Xlash och flera andra ögonfransserum PGA (prostaglandinanaloger), som sedan blev läkemedelsklassat och fransserumen fick då inte säljas som kosmetika. Formulan gjordes om med tillåtna ingredienser därför är Xlash godkänd på den svenska marknaden som kosmetika.

Xlash för ögonbryn

Xlash har ett särskilt näringsserum för ögonbryn som heter Xbrow, eller Xlash eyebrows. Xbrows har en annan pensel som ska vara bättre för att applicera ögonbrynsserumet. Jag har dock läst i några recensioner att man har använt samma näringsserum för både fransar och bryn. Priset för Xbrows och Xlash är samma, så skillnaden mellan förpackningarna är att Xlash appliceras med en tunn pensel och Xbrow pensel ser ut som till läppglans.

Kan man använda Xlash när man är gravid?

Enligt Xlash själva har inga tester utförts specifikt vid gravitet. Är man gravid och funderar på att börja med Xlash rekommenderar de att man pratar med sin läkare. Xlash uppger att de inte har någon vetenskaplig anledning att misstänka någon säkerhetsrisk och de har kunder som använt Xlash fransserum när de varit gravida. Som jag har sagt förut är det bättre att ta det säkra före det osäkra. Därför bör man hellre rådgöra med läkare innan, för säkerhets skull.

Kan man använda Xlash fransserum när man ammar?

Samma sak gäller amning som vid gravitet. Inga studier har gjorts med ammande användare av fransserum. Så även om det inte finns någon vetenskaplig anledning att tro att det skulle vara en säkerhetsrisk bör man ändå rådgöra med läkare innan man börjar med Xlash fransserum när man ammar.

Är Xlash cruelty free?

Ja, Xlash är cruelty free, deras produkter är inte djurtestade.

Är Xlash veganskt?

Nej, det är inte helt veganskt på grund av att Xlash innehåller ett laktosenzym. Det används för att stabilisera pH-värden. Utöver laktoenzymet innehåller Xlash endast veganska ingredienser. Xlash är därmed till 99,8% veganskt.


Kommentarer

10 svar till ”Xlash ögonfransserum – Fullständig recension”

 1. Profilbild för Isabelle
  Isabelle

  Hej, jag fick xlash av min sambo i julklapp och har använt de dagligen sedan dess. Vill bara informera om att mina fransar aldrig varit så dåliga som dom är nu. dom är tunna har glipor mellan fransarna. Jag har i mig själv alltid haft långa fransar och ganska tjocka och nu har jag inga kvar. Detta är inte okej, jag vill ha mina pengar tillbaka!!!

  1. Hej Isabelle. Usch, det låter väldigt obehagligt. Jag beklagar verkligen att du har haft en så negativ upplevelse av Xlash, men jag är tacksam för att du delar med dig så att andra kan dra lärdom av din historia. Jag föreslår att du vänder dig till återförsäljaren där din sambo köpte serumet för att göra en reklamation. Jag hoppas att ni får pengarna tillbaka och framförallt att dina fransar återhämtar sig.

  2. Profilbild för Marielle
   Marielle

   Kunde varit jag som skrivit!! Exakt lika för mig efter ca 1.5 mån användning om inte mer.

   1. Hej Marielle, tack för din kommentar.
    Det var väldigt tråkigt att höra och jag beklagar verkligen din upplevelse men uppskattar att du delar med dig, det kan vara hjälp för andra. Om du inte redan har gjort det föreslår jag att du hör av dig till återförsäljaren av ögonfransserumet och gör en reklamation. Du kan också höra av dig till Xlash direkt.
    Jag hoppas verkligen att dina ögonfransar återhämtar och går tillbaka till sitt naturliga tillstånd.

 2. Profilbild för Ulrika
  Ulrika

  Kul att läsa din recension, jag har använt Xlash i flera år till och från och kommer nog aldrig sluta. Från att haft jättekorta fransar efter fransförlängning då fransarna blev totalförstörda (gjorde kanske 3 förlängningar) så började jag använda Xlash i några månader och vilken skillnad! LashLift gör att det syns att de är längre och fylligare. Så nöjd, kan verkligen också rekommendera produkten!

  1. Hej Ulrika,
   Tack för din kommentar. Vad roligt att du är så nöjd med Xlash. Jag håller helt med dig, jag är väldigt nöjd med resultatet av Xlash och som du skriver så är kombinationen av ögonfransserum och lashlift verkligen suverän. Det kan verkligen ge stor effekt eftersom att man får både långa och böjda ögonfransar. =)

 3. Profilbild för Vilma

  Fungerar Xlash lika bra efter de rekommenderade tiden?

  1. Hej Vilma,
   Kan du vara snäll att förtydliga vad du menar?
   Undrar du om Xlash fungerar när man öppnade flaskan för längre än åtta månader sedan (vilket är Xlash hållbarhetstid för öppnad förpackning)? Svar: Såvitt jag vet så påverkas inte effekten av Xlash för att man har använt serumet i över åtta månader. Däremot bör man alltid följa hållbarhetstiden för alla skönhetsprodukter. Risken för att det samlas bakterier eller att produkten härsknar eller på annat vis försämras ökar efter att förpackningen har varit öppen längre än rekommenderat.
   Undrar du om Xlash fungerar efter att man har använt det längre än 12 veckor?
   Svar: Man måste fortsätta att använda serumet, så snart man slutar använda det så avtar effekten. Jag personligen upplever att jag har fått som bäst effekt efter ca 4-5 månader och sedan har effekten hållit i sig. Man tappar fransar naturligt, det skiljer sig mellan olika personer och även mellan olika årstider men man kan räkna med att man tappa 2-5 fransar om dagen. Fransar slits också olika mycket, om jag t.ex. har solat och badat mycket kan mina fransar slitas lite mer och bli kortare. Då kan det ta några veckor för dem att återställa sig. I min erfarenhet går ögonfransar i cykler så ibland kan man ha väldigt långa fransar och en annan period kan de vara lite kortare. På det stora hela så har jag inte sett något som har reducerat Xlash effekt så länge som jag har använt serumet kontinuerligt.
   Om du upplever någon form av obehag eller börjar tappa många fransar så sluta med ögonfransserumet omedelbart och kontakta tillverkaren eller återförsäljaren där du har köpt serumet.

 4. Profilbild för sharon
  sharon

  hej
  funkar xlash bättre än revitalash

  1. Hej,
   Jag kan bara prata utifrån egna erfarenheter men jag upplever att de på det stora hela är lika bra. Möjligtvis att Revitalash gav lite bättre effekt, men jag använder Xlash och har gjort det i över två år för att jag är så nöjd med resultatet.
   Funderar du på att köpa Xlash kan jag tipsa om att Xlash har 20% på hela sortimentet fram till 15/1-2023 eller så långt lagret räcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *