Rengöra ögonfransarna

Ögonfransrengöring
Fransar.nu är klimatkompenserad via Offsetta.

Det skadar inte att ge ögonfransarna så goda chanser som möjligt att ta åt sig av fransserumet. Tvätta fransarna regelbundet och använd rengöring som är skonsam för ögonfransarna. Vill man finns det särskild rengöring och makeupremover för ögonen. Man kan också använda rengöring för extensions, eller lösögonfransar, vilket också är effektivt. Jag är väldigt förtjust i fransrengöring i skumform, det brukar kallas rengöringsskum eller ögonfransschampo. Man lägger på ett lager med skum på fransarna, och ögonlocken om man vill, och sköljer sedan bort skummet. Det känns som att skummet tvättar av orenheter väldigt effektivt men är samtidigt skonsamt.

Rengöringsskum

Min favorit hittills är Lash for Lash Foam Wash. Skummet rengör bra och det känns skonsamt för fransar, hud och ögon. Dessutom doftar skummet otroligt gott, jag blev lite glad varje gång som jag använde det. Jag köpte det på min franssalong, men det har också sålts på Lyko. Tyvärr hittar jag inte deras produkter någonstans längre. Det verkar som att de håller på att byta varumärke till Ciliér. Huruvida fransschampot är lika bra har jag ingen aning om för jag har inte testat Ciliérs fransrengöring. Så om någon av er har tips på ett bra rengöring i skumform får ni gärna lämna en kommentar nedan.

När jag har ögonfransförlängning är fransschampo en klar favorit 🤩

Jag har hittat en liknande rengöring, det är också ett fransschampo som fungerar när man har ögonfransförlängning. Det heter Lash Perfect och säljs både med som bara rengöringsskum och med en borste för att applicera skummet på ögonfransarna. Själv har jag inte testat det så jag kan inte uttala mig om det fungerar, men det ser lovande ut. Jag tror att det kommer att bli min nästa ögonmakeupremover.

Ett annat fransschampo som jag varit nöjd med var Luscious Lashes rengöring. Min dåvarande fransstylist sålde Luscious Lashes Internationals produkter så jag köpte det av henne. Hon köpte det från USA tror jag, jag har aldrig sett det i Sverige men det är möjligt att det går att köpa online. Lusciuos Lashes rengöring var särskilt tacksam att ha med på resa för att förpackningen är liten. Flaskan innehåller endast 50 ml så den tar inte upp så mycket plats och fungerar bra att ha i handbagaget på flyget.

Bra ansiktsrengöring är A och O

Jag brukar dock inte köpa särskild fransrengöring när jag inte har ögonfransförlängning. När jag inte har satta fransar använder jag samma rengöring som till resten av ansiktet. Jag brukar köpa Lumenes cleanser som jag har varit väldigt nöjd med. Min favorit är definitivt Clinique, den rengjorde bra men framförallt har min hy aldrig varit lenare.

Däremot att använda vanlig tvål brukar varken mina fransar eller mitt ansikte tycka är någon höjdare. I synnerhet handtvål brukar jag reagera dåligt på. Så för mig är det väl värt att köpa särskilt rengöring. Det behöver inte vara dyrt, det finns många billigare märken som är bra. Huvudsaken är att man hittar något som fungerar bra för ens egna förutsättningar.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras