Frihet med ögonfransserum,

Ögonfransserum fördel 3 – Frihet

En av de största fördelarna med ögonfransserum i jämförelse med ögonfransförlängningen enligt mig är friheten. När jag använder ögonfransserum och färgar fransar och bryn upplever jag att mitt ansikte får så mycket mer liv. Jag är naturligt ganska färglös och mina fransar och ögonbryn syns knappt. Näringsserumet räcker inte på egen hand, jag måste använda färg också men det är enkelt. Jag färgar fransar och bryn med Depends ögonfransfärg ungefär en gång per månad. Därefter behöver jag bara böja upp fransarna och lägga på någon form av bas (som oftast består av Lumenes CC cream eller BareMinerals mineralpuder) så är min vardags make up färdig. Ska jag ut på lokal vill jag gärna ha mer smink, särskilt mascara, men till vardags räcker det fint.

Ögonfransserum vs ögonfransförlängning

Ögonfransförlängning ger en typ av frihet, att ha fixade fransar jämt utan ansträngning. Med endast en enkel bas för att få hyn att se lite piggare ut kan man vara färdig att gå ut med en fräsch och fixad look. Däremot tillkommer också vissa begränsningar med ögonfransförlängning som inte finns när man använder ögonfransserum. Med ögonfransserum kan man använda vilka produkter man vill och det är så mycket enklare att både lägga på och ta bort smink. Eftersom man har sina egna fransar, med ögonfransserum är bara fransarna längre men i övrigt är allt som vanligt.

Produkter man bör undvika med ögonfransförlängning

Främst tänker jag på att man ska undvika produkter med fetter och silikoner. Limmet som man använder när man sätter ögonfransförlängning är väldigt starkt men det har sina svagheter. Jag har hört om att det ska finnas lim som står emot fetter men jag har inte provat det själv. Problemet är att många produkter som man använder till ansiktet och ögen innehåller dessa ämnen. 

De flesta foundations, concealers och liknande har en fet bas och man bör därför undvika att ha dem nära ögonen. Just runt ögonen är ett område som är ett av mina problemområden och det blir bara värre med åldern. Är jag lite trött sätter det sig alltid på ögonen och eftersom huden är så tunn på ögonlocken och under ögonen har jag ofta en lite blåare eller rosa ton. Någon form av kräm eller puder räcker avhjälper problemet. Som nämnts ovan använder jag gärna Lumenes CC Cream och den gör susen. Däremot utan något alls kan jag lätt se lite sjuk ut. När jag har haft ögonfransförlängning bör jag dock inte använda CC cream vid ögonen eftersom att den är fet. Det innebär att ögonfransarna är superfina men ögonen ser ändå trötta och slitna ut. 😣

Särskilda produkter för ögonfransförlängning

Detta problem gäller flera av mina vanliga produkter, allt från smink och sminkborttagning till rengöring och återfuktning. Det finns många produkter som man kan använda ändå och det har tagits fram nya produkter som fungerar för just fransförlängningar. Problemet som jag har haft är att flera av mina favoritprodukter tillhör inte dessa fransförlängningsvänliga produkter. 

Därför återkommer jag till fördelen med ögonfransserum, då kan jag använda precis vilka produkter jag vill. Jag behöver inte tänka på hur jag tvättar ansiktet eller vilken produkt jag använder runt ögonen. Det låter som en liten sak men jag har verkligen uppskattat den friheten varje gång som jag har tagit bort fransförlängningarna. 

Kontentan är att ögonfransserum kan vara väldigt praktiskt och bidra med mer frihet. Både i jämförelse med att inte använda något alls och i jämförelse med ögonfransförlängning. Just nu använder jag Revitalash och jag är supernöjd! För mig gör det att jag sparar tid och energi i vardagen. Samtidigt är förutsättningarna bättre när jag vill piffa till mig lite extra. Då kan jag med hjälp av mascara få de där festfransarna som jag älskar. 🥳


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *